Πληροφόρηση Συναδέλφων

κατηγορία: Για οδοντιάτρους
Εκτύπωση
ημ. καταχώρησης: 09-09-2008

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ευχόμενοι σε σας και τις οικογένειές σας καλό φθινόπωρο με υγεία και δύναμη επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:

 

1. ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Α Η1Ν1 - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Όπως τηλεφωνικά σας έχουμε ήδη ενημερώσει αποστείλαμε στην Ε.Ο.Ο. τη λίστα εθελοντών συναδέλφων που θέλουν να παράσχουν βοήθεια  στα πλαίσια προγράμματος εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης σε περίπτωση πανδημίας στη χώρα μας. Η παρότρυνση για λήψη πρωτοβουλίας έγινε μέσω εγκυκλίου του ΕΚΕΠΥ (Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας), στην οποία εζητείτο η εθελοντική συμμετοχή των επαγγελματιών υγείας στο πρόγραμμα εμβολιασμού για τη νέα Γρίπη Α Η1Ν1. Από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης και το αρμόδιο συντονιστικό όργανο, στο οποίο συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, ορίστηκαν 30 κέντρα εμβολιασμού για το νομό Ρεθύμνης καθώς επίσης καταρτίστηκε και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πανδημίας.

Στο σημείο αυτό επίσης σας ενημερώνουμε, ότι σε περίπτωση που προσέλθουν στο ιατρείο σας άτομα με συμπτώματα της νέας γρίπης θα πρέπει να παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο, όχι στο νοσοκομείο, αλλά:

? στο δίκτυο των γιατρών (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι και καρδιολόγοι) πρωτοβάθμιας φροντίδας που έχει καταρτιστεί από τον Ιατρικό Σύλλογο και

? στο δίκτυο γιατρών πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΙΚΑ εφόσον είναι ασφαλισμένοι στο φορέα αυτό.

Αυτό αποσκοπεί στην αποφόρτιση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης σε περίπτωση ενδεχόμενης πανδημίας.

 

2. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΕΣΠΑ 2007-2013)

(http://www.espa.gr/Greek/News.aspx?newsid=139)

Παρακαλούμε ανοίξτε την ιστοσελίδα που διακρίνετε πιο κάτω ώστε με την εισοδό σας στο: «ΝΕΟ 31/8/2009:Προκήρυξη για την ενίσχυση Επιστημόνων - Ελευθέρων Επαγγελματιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013»

για να μπορέσετε να ενημερωθείτε πληρέστερα για όλη τη διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων.http://www.ependyseis.gr/. Επίσης στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ο.(www.eoo.gr), στην ενότητα: Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων, με την είσοδο στο www.ependyseis.gr, υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, ακολουθώντας τις οδηγίες που σας δίνει το ίδιο το πρόγραμμα.

          Σε γενικές γραμμές δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι σήμερα ενεργοί, έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν την 1η Ιανουαρίου 2009 και δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η προκήρυξη αφορά την ενίσχυση των ακόλουθων κατηγοριών δαπανών ανά κατηγορία επαγγελματικής δραστηριότητας:

? εξοπλισμός πληροφορικής (Η/Υ και περιφερειακά) 

? απαραίτητο ειδικό τυποποιημένο λογισμικό (software)  

? εξειδικευμένος εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας (π.χ. ιατρικά μηχανήματα).

 Αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης, ύψους 80% επί της υποβαλλόμενης πρότασης, προβλέπεται για τους νέους επαγγελματίες, δηλαδή εκείνους οι οποίοι κατέθεσαν δήλωση έναρξης άσκησης επαγγέλματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2004. Για όσους έχουν κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος πριν την 1η Ιανουαρίου 2004 προβλέπεται ποσοστό ενίσχυσης ύψους 50% επί του προϋπολογισμού της πρότασης. Για τους οδοντιάτρους τα πλαίσια του προϋπολογισμού της πρότασής τους είναι στα: 5.000 - 20.000 ?. 

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.ependyseis.gr, μέχρι την 9η Οκτωβρίου 2009.

 

3. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

(Τιμητική εκδήλωση για την καθηγήτρια κυρία Μερόπη Σπυροπούλου)

 

Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009, 18:00-21:00, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Οικογένεια ώρα μηδέν; Σκέψεις για μια προοπτική ελπίδας?» στο Ωδείο Ρεθύμνου. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι όμοιος με τον τίτλο του βιβλίου της ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρίας Μερόπης Σπυροπούλου, η οποία θα είναι και τιμώμενο πρόσωπο.

 

4. ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ? ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογός μας θα λάβει μέρος ενεργά στην εξέταση των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την πρόληψη νοσημάτων του στοματογναθικού συστήματος. Εκτός του εντύπου που ήδη υπάρχει στο Σύλλογο και επιδίδεται στους μικρούς μαθητές, εξασφαλίσαμε για την τρέχουσα σχολική χρονιά και 1.000 δείγματα-δώρα (οδοντόβουρτσα-οδοντόκρεμα-κ.λπ.) από την εταιρεία COLGATE. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο φετινό πρόγραμμα να το δηλώσουν στην κυρία Εύα, τη γραμματέα του Συλλόγου μας.

 

5. ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 

Ο Δήμος Ρεθύμνου ολοκλήρωσε στα Μισσίρια τον οικίσκο που θα φιλοξενήσει το ψυκτικό θάλαμο που προσωρινά θα αποθηκεύονται τα ιατρικά μας απόβλητα μέχρι να παραληφθούν από την Εταιρεία MediWaste Περιβαλλοντική Διαχείριση Α.Ε. για μεταφορά, επεξεργασία και τελική διάθεση. Το πρόγραμμα διαχείρισης για το οποίο είσαστε ήδη ενημερωμένοι θα λειτουργήσει μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Το επόμενο δίμηνο θα σας διανεμηθούν ειδικά δοχεία για φύλαξη αμαλγάματος που θα περιέχουν υγρό στερέωσης (το οποίο λόγω του θείου που εμπεριέχει δεσμεύει τους ατμούς υδραργύρου) και θα παραληφθούν από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και άλλους εθελοντές οι ποσότητες αμαλγάματος που θα έχετε περισυλλέξει. Στο σημείο αυτό επιθυμούμε να τονίσουμε ότι αποστείλαμε στην Ε.Ο.Ο. επτασέλιδη εισήγηση για επεξεργασία και περαιτέρω αποστολή στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με απώτερο σκοπό την αλλαγή κάποιων παραγράφων του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, που αφορά στη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων και την προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα.

 

6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

 

Το κοινωνικό οδοντιατρείο για ανασφάλιστους και άπορους για το οποίο στο παρελθόν σας έχουμε αναφέρει θα συστεγαστεί με το κοινωνικό ιατρείο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Με τη βοήθεια της Νομαρχίας και του Δήμου Ρεθύμνου έχει ήδη νοικιαστεί ο χώρος αυτός και βρίσκεται σε κατάσταση προετοιμασίας. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο (εθελοντική εργασία, παροχή εργαλείων ? υλικών - εξοπλισμού) στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού να το δηλώσουν στην κυρία Εύα.

 

7. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

?Έχουν προγραμματιστεί από το Σύλλογό μας 2 επιστημονικές ημερίδες μέχρι τον Ιούλιο 2010. Για τα θέματα, τους ομιλητές, την ακριβή ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής θα ενημερωθείτε μέσω μελλοντικής επιστολής, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτού μηνύματος στο κινητό σας.

? Σας υπενθυμίζουμε επίσης τη διεξαγωγή του 29ο Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στα Ιωάννινα από 13 ? 15 Νοεμβρίου 2009.

? Σας πληροφορούμε ακόμη, για τη διεξαγωγή του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης (Συνεδριακό Κέντρο Ξενοδοχείου M?venpick Resort & Thalasso Crete Greece) στις 21 & 22.5.2010.

 

Κλείνοντας την επιστολή μας αυτή σας υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι είμαστε μια μικρή επιστημονική κοινότητα, που μπορούμε να λειτουργούμε αρμονικά και να συνυπάρχουμε ως άνθρωποι και ως λειτουργοί. Πρέπει όλοι μας να διακατεχόμαστε από κλίμα συναδελφικότητας κι αλληλεγγύης, το οποίο κρίνεται απαραίτητο για τη σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων.

Ο σεβασμός επίσης στη νομοθεσία και στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από το Σύλλογό μας (βλέπε έντυπο νεοεισερχομένων) είναι απαραίτητος για την αγαστή λειτουργία του Συλλόγου μας. Να μην εξωτερικευόμαστε σε τρίτους εναντίον κάποιου συναδέλφου, έστω κι αν πιστεύουμε ότι θιγόμαστε οι ίδιοι ή τα επαγγελματικά μας συμφέροντα από κάποιο σχόλιο ή ενέργεια του, αλλά να απευθυνόμαστε άμεσα σε αυτόν για την επίλυση αυτής της διαφοράς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου παραμένει αρωγός σε οποιαδήποτε διευκρίνιση ή παροχή βοήθειας. Ο Σύλλογος εργάζεται ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, πολλές φορές όμως με δυσκολίες κι εμπόδια που δημιουργούνται από την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Τέλος επιθυμούμε εκ νέου να τονίσουμε ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας των συναδέλφων με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για την άμεση και πληρέστερη πληροφόρησή σας.

 

Καλό φθινόπωρο, υγεία και πρόοδο σε σας και τις οικογένειές σας

με φιλικούς συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνης

 

Ο πρόεδρος                                                       Η γραμματέας

Δρ Στυλιανός Κουτζόγλου                                   Σοφία Μπαλαφούτη


επιστροφή στη κατηγορία Για οδοντιάτρους