ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 2005 - 2007

κατηγορία: Για οδοντιάτρους
Εκτύπωση
ημ. καταχώρησης: 27-02-2008

Αγαπητοί συνάδελφοι.

 

Σας καλωσορίζουμε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου μας για το έτος 2008!

Κατωτέρω παραθέτουμε το Διοικητικό Απολογισμό της τριετίας, όπως προβλέπεται από το Ν. 1026/80 (Δεοντολογικός κανονισμός), όπου εμπεριέχεται και ο απολογισμός του 2007.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 2005 - 2007

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

 

ΔΡΑΣΗ

15.6.05

Σεμινάριο με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση». Δημιουργία πλαστικοποιημένων καρτών με τα κυριότερα σημεία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Σεπτ. 05-Απρ. 07

Πρόγραμμα με θέμα: «Στοματική Υγεία για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:

1. Ενημέρωση Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας Ν. Ρεθύμνης για το σκοπό του Προγράμματος.

2. Δημιουργία ενημερωτικού εντύπου πληροφόρησης γονέων και εξέταση μαθητών, που αφορούσε στην πρόληψη και στοματική υγεία, με την έκδοση 5.000 εντύπων, μια χορηγία της Γραφοτεχνικής Α.Ε.

3. Οδοντιατρική εξέταση και επιτόπια ενημέρωση από συναδέλφους του Συλλόγου μας πάνω από 2.000 μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ρεθύνης

4. Διανομή 960 πακέτων στοματικής υγιεινής σε μαθητές Νηπιαγωγείων και των δύο πρώτων τάξεων δημοτικού, μια χορηγία της Crest.

Το εν λόγω πρόγραμμα σχολιάστηκε από τον τοπικό τύπο.

28.1.06

Διοργάνωση και διεξαγωγή Ημερίδας, με κύριο θέμα «Αποστείρωση και απολύμανση στο χώρο του Οδοντιατρείου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξενία.

Εισηγητές ήταν ο Ιωάννης Τζούτζας και ο Παναγιώτης Λαγουβάρδος, Καθηγητές της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέρα από τη δυνατότητα ενημέρωσης και συνεχούς επιμόρφωσης των συναδέλφων μας, η ημερίδα απέφερε στο Σύλλογο οικονομικό όφελος της τάξης των 1.391,72 ?.

Την ημερίδα αυτή παρακολούθησαν και οι βοηθοί των οδοντιατρείων μας.

Η ημερίδα σχολιάστηκε από τον τοπικό τύπο.

 

 

 

 

Μαρ. 06

28.4.-1.5.06

 

12.-13.12.06

 

Ιαν. 07

 

 

Φεβ. 07

 

 

Μάρ. 07

 

 

28.4.07

15 & 16.12.2007

 

Ανταπόκριση-Συμμετοχή του Συλλόγου σε κάθε συνέλευση ή συγκέντρωση της Ε.Ο.Ο., σε κάθε κάλεσμα επιστημονικών εταιρειών ή οδοντιατρικών Συλλόγων καθώς επίσης και φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

-Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Ο.Ο. ? Αρχαιρεσίες.

-8ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο. Διοργανωτής: Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνης.

-Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ε.Ο.Ο. ? Ψήφισμα για τετράμηνη αναστολή κινητοποιήσεων.

-Συνάντηση εργασίας όλων των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιστημονικών συλλόγων του Ν. Ρεθύμνης, με θέμα τη διαχείριση αποβλήτων και το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαρουλά.

-Επιστημονική συνάντηση όλων των φορέων του Νομού, με θέμα τη διαχείριση και ανακύκλωση των αποβλήτων, με εισηγητή το Φίλιππο Κυρκίτσο, εκδότη του περιοδικού Ανακύκλωση, που διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Ρεθύμνης.

-Περιφερειακή συνάντηση των Δ.Σ. των Ο.Σ. Κρήτης. στο Ηράκλειο, με τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ο., κο Πάνο Αλεξίου και τον εκπρόσωπο της Ε.Ο.Ο. στο Τ.Σ.Α.Υ., κο Ελευθέριο Αραβανή, με θέμα τα ασφαλιστικά ζητήματα του ταμείου μας.

-Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Ο.

-Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Ο., κατά την οποία κατετέθη (α) πρόταση για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών της Οδοντιατρικής Σχολής, την αναγκαιότητα ενός πρακτικού έτους και την αναγνώριση έξι συνολικά οδοντιατρικών ειδικοτήτων και (β) σχέδιο διαχείρισης μέρους των ιατρικών αποβλήτων μας από τον Ο.Σ. Ρεθύμνης.  

Όλοι οι φάκελοι με τα θέματα των Συνελεύσεων της Ε.Ο.Ο., από το 2005, διατίθενται σε ειδικό αρχείο για λεπτομερέστερη ενημέρωση των συναδέλφων που το επιθυμούν.

13.4.06          

Υποβολή τεκμηριωμένης πρότασης με θέμα «Μετεκπαίδευση και Συνεχής Επιμόρφωση των Οδοντιάτρων», προς τον Πρόεδρο Επιτροπής Μετεκπαίδευσης και Συνεχούς Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (Ε.Μ.Σ.Ε.Ο.), κο Γεώργιο Βουγιουκλάκη.

8.6.-18.11.06

Κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη του Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. και, μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και επαφές που είχαμε με όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο. για την υποστήριξη της πρότασής μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έστω και την προφορική δέσμευση του Προέδρου της Ε.Ο.Ο., κου Πάνου Αλεξίου, ότι ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου για το έτος 2009 θα είναι το Ρέθυμνο.

Ιούν. 06-σήμερα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.11.06

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και διαχείρισης των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, το οποίο περιλάμβανε τις εξής δράσεις:

-Γραπτή ενημέρωση των συναδέλφων του Συλλόγου μας για τη διαχείριση των εξής αποβλήτων: α) βελονών-αμπουλών και λεπίδων (δοχείο αιχμηρών αντικειμένων 5,4 lt.) για τα αμιγώς μολυσματικού χαρακτήρα απόβλητα (ΕΙΑ-ΜΧ), β) αμαλγάματος (δοχείο 2,7 lt) και γ) υγρού στερέωσης (εμπεριέχει άργυρο που ανήκει στα βαρέα μέταλλα), που χρησιμοποιείται από τους συναδέλφους που διαθέτουν συμβατικό ακτινογραφικό μηχάνημα. Σ? αυτό οφείλεται άλλωστε κι η αύξηση της ετήσιας συνδρομής μας κατά 10 ? (αγορά κάδων συλλογής αποβλήτων που προμηθεύονται από το Σύλλογο και μεταφορά τους στην Αθήνα για αποτέφρωση από ιδιωτική εταιρεία).

-Ενημέρωση της Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης - Δ/νση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τμήμα Βελτίωσης Ελέγχου Ποιότητας, για τη δράση αυτή, με σκοπό την αρωγή της σε περαιτέρω βελτίωση της διαχείρισης των υπόλοιπων ιατρικών αποβλήτων των οδοντιατρείων μας. Κοινοποίηση έγινε στο Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Ρεθύμνης και στην Ε.Ο.Ο., μέσω της οποίας ενημερώθηκαν όλοι οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας.

-Αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε σχέδιο για τη διαχείριση των υπόλοιπων οδοντιατρικών αποβλήτων.

Απρ. 07

Σύνταξη ενημερωτικού δελτίου για νέους συναδέλφους του Συλλόγου μας, που επικαιροποιείται κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε νέου έτους.

 

 

Φεβ. 07-Μάιος 07

Μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας, ενταχθήκαμε το 2006 σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις (Λ.Α.Ε.Κ.) για τις βοηθούς των οδοντιατρείων μας σε θέματα πληροφορικής. Στο πρόγραμμα, διάρκειας 50 διδακτικών ωρών, έλαβαν μέρος 15 βοηθοί οδοντιάτρων, οι οποίες έλαβαν επίσης και το ποσό των 250 ? εκάστη.  Ο Σύλλογός μας, ως διοργανωτής του Προγράμματος, έλαβε το ποσό των 2.130 ?.

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

-Έγιναν 25 Δ.Σ. και 4 Γενικές Συνελεύσεις στο Σύλλογό μας, ενώ συντάχτηκαν και απεστάλησαν περί τα 130 κείμενα και επιστολές .

-Μετά τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου μας, στις 11.10.06, επιληφθήκαμε άμεσα θεμάτων που άπτονταν σε παράνομη άσκηση οδοντιατρικών εργασιών από μέρους των οδοντοτεχνιτών της πόλης μας.

-Διευκρινήσεις που αφορούν στην παροχή Πρωτοβάθμιας Οδοντιατρικής Φροντίδας από οδοντιάτρους των Κ.Υ.

-Κοπή πίτας Συλλόγου, στις 19.1.07 και 25.1.08.

-Έρευνα του Συλλόγου για τις ανεμβολίαστες βοηθούς των Οδοντιατρείων μας κατά της ηπατίτιδας Β και, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση του ΙΚΑ, προγραμματισμός και υλοποίηση του εμβολιασμού τους.

-Δημιουργία οδοντιατρικών ταυτοτήτων.

-Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συλλογή εσόδων και την αύξηση, κατά 5 ? ανά συνάδελφο, της ετήσιας συνδρομής στην Ε.Ο.Ο. (50 ? από 45), ο Σύλλογός μας ανήκει στους ελάχιστους συλλόγους της χώρας, που δεν έχει ουδεμία οικονομική εκκρεμότητα μέχρι και σήμερα.

-Ημερίδα του Συλλόγου μας, με συνδιοργανωτή τη Στοματολογική Εταιρεία Κρήτης στο Ρέθυμνο, με θέμα «Αναισθησία-Επείγουσα Οδοντιατρική», στις 20.10.07. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, κ. Φραγκίσκος Φραγκίσκος και ο Δρ Κωνσταντίνος Βλαστός.

-Μετά από προσπάθειές μας καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη διοργάνωση του «Μεσογειακού Συνεδρίου Οδοντικών Εμφυτευμάτων» για τις 26-29.6.08 στο Ρέθυμνο.

-Σύνταξη και δημοσιοποίηση Δελτίου Τύπου, με θέμα το Ασφαλιστικό (Τ.Σ.Α.Υ.), στα τοπικά Μ.Μ.Ε., στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησής μας στις 19.12.07. Προγραμματισμός περιφερειακής συνάντησης όλων των Υγειονομικών Συλλόγων της Κρήτης στο Ρέθυμνο για τον Απρίλιο του 2008 για το ίδιο θέμα, με ομιλητές μέλη του Δ.Σ. του Τ.Σ.Α.Υ.

 

Συμπερασματικά αναφέρουμε ότι οι στόχοι του Συλλόγου μας, έτσι όπως διατυπώθηκαν στην από 3.5.05 χαιρετιστήρια επιστολή μας, με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ., υλοποιήθηκαν στο ακέραιο.

 

Ο πρόεδρος

Δρ Στυλιανός Κουτζόγλου

Η γραμματέας 

 Ελευθερία Καλλιγέρη


επιστροφή στη κατηγορία Για οδοντιάτρους