Ολοκλήρωση Διαχείρισης Μολυσματικών και Τοξικών Ιατρικών Αποβλήτων Οδοντιατρείων, Μικροβιολογικών Εργαστηρίων και λοιπών ιατρείων Ρεθύμνου

κατηγορία: Για οδοντιάτρους
Εκτύπωση
ημ. καταχώρησης: 19-05-2009

Συνάδελφοι Ιατρικού & Οδοντιατρικού Συλλόγου

 

«Ολοκλήρωση Διαχείρισης

Μολυσματικών και Τοξικών Ιατρικών Αποβλήτων Οδοντιατρείων, Μικροβιολογικών Εργαστηρίων και λοιπών ιατρείων Ρεθύμνου»

 

Αγαπητοί συνάδελφοι του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνης, μέσω της παρούσης σας προσκαλούμε σε ενημερωτική συνάντηση - συζήτηση που αφορά στην ολοκλήρωση της διαχείρισης των Μολυσματικών και Τοξικών Ιατρικών Αποβλήτων που παράγουν κυρίως τα ιδιωτικά ιατρεία της πόλης μας, στο ΞΕΝΙΑ Ρεθύμνου, στις 27.5.2009 και ώρα 19:00.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνης είναι ο πρώτος ιατρικός Σύλλογος πανελληνίως που άρχισε, έστω και μερικώς, με τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων (αιχμηρών μολυσματικών και τοξικών) από το 2006.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και με την αμέριστη αρωγή του Δήμου Ρεθύμνου είναι δυνατή η συλλογή, αποκομιδή, φύλαξη και τελικά προώθηση των μολυσματικών ιατρικών αποβλήτων (αιχμηρά μολυσματικά, όπως βελόνες, λάμες νυστεριών κ.λπ. και μη αιχμηρά μολυσματικά, όπως γάζες, τολύπια βάμβακος, γάντια κ.λπ. εμποτισμένα με στοματικά υγρά ή/και αίμα ασθενών) σε μονάδα επεξεργασίας τους, τη μοναδική για την ώρα σε επίπεδο Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Οι συνάδελφοι οδοντίατροι είχαν στα πλαίσια εκτάκτων γενικών συνελεύσεων τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις κινήσεις αυτές, όπως και οι συνάδελφοι μικροβιολόγοι που παραβρέθηκαν τον περασμένο μήνα σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Σύλλογο μετά από πρόσκληση των προέδρων Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου.

Στη συνάντηση αυτή της 27ης Μαΐου 2009 έχουν προσκληθεί επίσης κι άλλοι θεσμικοί φορείς, έτσι ώστε μέσω αυτής της ενημέρωσης - συζήτησης να επέλθει ευρύτερη ευαισθητοποίηση, που θα αφορά στη διαχείριση κι άλλων αποβλήτων με τελικό σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη διαφύλαξη του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί.

 

Για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο                       Για τον Ιατρικό Σύλλογο

ο Πρόεδρος                                                  ο Πρόεδρος

Δρ Στυλιανός Κουτζόγλου                              Γεώργιος Στεφανάκης


επιστροφή στη κατηγορία Για οδοντιάτρους