ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

κατηγορία: Ειδήσεις - Ανακοινώσεις
Εκτύπωση
ημ. καταχώρησης: 22-03-2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνης συμπαραστέκεται στον αγώνα των γιατρών του Ε.Σ.Υ., στην επίσχεση εργασίας που έχουν εξαγγείλει από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, συναισθανόμενος και κατανοώντας πλήρως τόσο τις θέσεις τους, όσο και το ότι από την Υγεία και την Παιδεία περικοπές δεν επιτρέπεται να γίνονται σε όσο δύσκολη οικονομική κατάσταση κι αν έχει περιέλθει η χώρα μας.
Η Υγεία αδιαφιλονίκητα είναι το υπέρτατο αγαθό που δεν επιτρέπεται σε κανέναν να το στερεί από το συνάνθρωπο και χωρίς κονδύλια και πραγματική στήριξη της Παιδείας μας δεν θα βγούμε ποτέ από την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε.
Άλλο το νοικοκύρεμα του Συστήματος Υγείας και όλων των δομών του κράτους και άλλο η αφαίρεση σημαντικών πόρων από το Ε.Σ.Υ., που δεν του επιτρέπουν πλέον να είναι λειτουργικό.
Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. είναι άνθρωποι όπως όλοι μας! Πόσο θα αντέξουν επιτέλους! Τόσα χρόνια το φιλότιμο και μόνο των περισσοτέρων από αυτούς και του μεγαλύτερου μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού είναι το μόνα που στηρίζουν το Ε.Σ.Υ. Στερεύει όμως και αυτό. Όσο και αν η καρδιά και το πνεύμα θέλει, το σώμα δεν μπορεί. Κάθε γιατρός μέσα του είναι πραγματικός λειτουργός της υγείας και έτσι συναισθάνεται.  Ας τα κατανοήσουμε όλοι μας αυτά κι ας τους στηρίξουμε στο δίκαιο αγώνα τους. Για εμάς αγωνίζονται. Για να απολαμβάνομαι εμείς ένα αξιοπρεπές Ε.Σ.Υ. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε εμείς όλοι οι πολίτες να είμαστε στη θέση τους και να αγωνιζόμαστε αντ΄αυτών, γιατί εμείς είμαστε οι αποδέκτες του κοινωνικού αγαθού της υγείας. Φτάνει πια! Ας μην παρασυρόμαστε από τα ολίγα παραδείγματα αυτών που χρηματίζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Δυστυχώς προβάλλονται από κάποιους δημοσιογράφους, που δεν επιτελούν το χρέος τους στο ακέραιο, μόνο παραδείγματα  επίορκων γιατρών, στο βωμό της υψηλής τηλεθέασης, και δεν παρουσιάζονται ταυτόχρονα οι χιλιάδες άλλων παραδειγμάτων ειδικευομένων, αλλά και φτασμένων γιατρών του Ε.Σ.Υ., που κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες στα τμήματα επειγόντων, στα εξωτερικά ιατρεία, στις κλινικές και αλλού συνθλίβονται καθημερινά δίνοντας απόσταγμα ψυχής και πνεύματος, επιτελώντας απλά και αγόγγυστα το ιερό χρέος τους.
Ας στηρίξουμε λοιπόν όλοι μας σθεναρά τους νοσοκομειακούς γιατρούς στον αγώνα τους, γιατί το λειτουργικό Ε.Σ.Υ. είναι υπόθεση όλων μας!

Για τον Ο.Σ.Ρεθύμνης
ο πρόεδρος
Δρ Σ. Κουτζόγλου


επιστροφή στη κατηγορία Ειδήσεις - Ανακοινώσεις